Бойко Ценков

Бойко Ценков – клиничен психолог

Професионално развитие: Формирам се в психодинамична юнгианска психотерапия към БОАП «Карл Густав Юнг» като съм посещавал различни психоаналитични и психодинамични семинари и обучения. Практикувам EMDR терапия под супервизия.

Академично развитие: Завършил съм бакалавърска програма  „Психология“ и магистърска програма „Клинична психология – психоаналитична перспектива“ в Нов български университет.

Специализация: Работя с широк кръг психична проблематика в индивидуален формат – психодинамична юнгиански психотерапия с възрастни и подрастващи с различни затруднения и психични страдания, тревожност, страхове, паник атаки, депресивни състояния, емоционални страдания, загуба на близък, травматични преживявания, междуличностови конфликти, сложни житейски ситуации.

Юнгианската психотерапията е договорка за по-дългосрочна системна психологична работа, в която пациент и терапевт заедно работят за по-цялостно разбиране на несъзнаваните фактори влияещи върху страданията и трудностите на пациента за едно по-цялостно подобрение на качеството на живот на пациента. В рамките на няколко консултации преди това се изяснява заявката, както и работната рамка. В процеса на терапия се изследват различни преживявания, емоции, сънищата, фантазии и други форми на креативна дейност, които да подпомогнат този процес. Терапията е личен път, в който психолога е спътник, който създава сигурно пространство на разбиране и приемане за всички преживявания на пациента. Терапевтичният кабинет става лаборатория, в която човек да бъде искрен пред себе си, да прояви любопитство и да изследва заедно с терапевта своите преживявания. Именно в това пространство в диалога си с терапевта, човек може да види и опознае по нов начин себе си.

Контакти:

Email: bttsenkov [at] gmail.com
Телефон: +359 (0) 88 601 4089

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *