Роза Филева-Хаджова

Роза Филева-Хаджова – психолог, позитивен психотерапевт

Професионално развитие: Аз съм сертифициран позитивен психотерапевт към Дружеството по позитивна психотерапия в България и Световната асоциация по позитивна психодинамична и транскултурална  психотерапия, Германия. Преминах обучение: „Ранно откриване на тревожност и депресия в първичната помощ” към Национален център по обществено здраве и анализи и обучение по Автогенен тренинг (АТ) при доц. д-р Никола Атанасов. Член съм на Дружеството по позитивна психотерапия в България /ДППБ/ и  World Association for Positive and Transcultural Psychotherapy /WAPP/.

Академично развитие: Имам магистърска степен на образование, завършила съм бакалавърска програма по психология в Югозападен университет „Неофит Рилски” и магистърска програма по клинична социална работа в Нов български университет.

Специализация: Работя консултативно и терапевтично с юноши и възрастни с емоционални трудности, ниска самооценка, депресия и тревожност, преживели загуба или раздяла с близък човек, психосоматични проблеми и междуличностни конфликти, панически атаки. От опита си знам, че психичното страдание и душевния дисбаланс имат тежки последици върху отношенията на индивида с близките хора и създават множество конфликтни ситуации в реалността.

Вярвам, че всеки човек има ресурс да се справи с предизвикателствата на живота. Някои хора срещат трудности да открият вътрешната си сила, а други – имат нужда от подкрепа и напътствие. Основната цел на позитивната психотерапевтична работа е да мобилизира ресурсите на отделната личност да се справи в тежки житейски ситуации, партнирайки на индивида да изгради умения да помага както на себе си, така и на другите. Или с други думи вярвам в мотото: „Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го как да лови риба и ще го нахраниш за цял живот.”

Контакти:

 +359 (0) 88 970 6687

Семинари и конференции:

2016 г. Участие в XII-та Национална конференция по Позитивна психотерапия на тема „Психотерапевтични предизвикателства на настоящето“.
2016 г. Семинар „Psychoanalytic Thinking in Working with Children and Adolescents”, организиран от Българското психоаналитично общество.
2016 г. Семинар „Образи и думи в детската психоанализа”, организиран от Българското психоаналитично общество
2015 г. Участие в XI-та Национална конференция по Позитивна психотерапия на тема „Психодинамиката в терапевтичното взаимодействие“.
2012 г. Участие в заключителна конференция за представяне на резултати от международен изследователски проект „РЕЗИЛИЪНС-БГ“, организирана от Български институт за отношения между хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *